Közösségi szállásadás


Néhány hete zengett a net a vendéglátás egy lehetséges jövőképétől, a közösségi főzés hírétől. Most megjelent egy rokon fogalom: itt a közösségi szállásadás az Airbnb.com weboldalon. Offline és paleolit verziója a Servas volt, amely az internetet leszámítva tényleg szinte minden részlet ősi változatát nyújtotta: a hálózatban ismerősök és leendő ismerősök egyaránt segítették egymást, ráadásul nem az egyik pólustól a másikig villanó köszönettel, hanem körbejáró szívességgel. A tagok megszállhattak több tucat európai városban, akár egyetlen egyszer viszonozták ezt vendégfogadással az otthonukban, akár százszor. A végeredmény simán csak működött.

Az Airbnb közösségi szállást kínál. Igaz, nem teljesen ingyenes, de nagyon olcsó, gyorsan és egyszerűen működik, és, mint mondani szokás, nagyobb benne a fun faktor, mint a szállodákkal és panziókkal vetélkedő szervezésben. Ha belevágnánk és kiadnánk egy szobánkat, netán egy egész lakást, ezen a linken kiszámolhatjuk, mennyit kaphatunk érte, és ehhez még regisztrálnunk sem kell.

Rákerestünk a főoldalon Budapestre, pillanatnyilag mintegy százhatvan helyiség elérhető. Természetesen gyakorlati szempontok segítenek eligazodni, melyik nevezetességhez van közel az adott szoba, kinek ideális, mennyire olcsó. Mi tagadás, a mi szívünk, az élet már csak ilyen, mindig izgatottan megdobban, amikor egy közösségi ötlet igazán működésbe lép.

Forrás: Social Times

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s