1000 megabites internetet Koreában 2012


A dél-koreai kormány bemutatta új internetfejlesztési programját, amivel az internetes ellátottságban és átlagos sávszélességben ma is világelső ország újabb köröket ver majd rá az összes többi fejlett országra.

A terv az, hogy 2012-re általános legyen az egy gigabites sávszélességet biztosító internet előfizetés, az ehhez szükséges infrastruktúra kiépítésére pedig 34 ezer milliárd won (6100 milliárd forint) összeget szán a kormányzat három év alatt. Összehasonlításként: ez nagyjából annyi, mint amennyit Dél-Korea egy év alatt az oktatásügyre költ.

Koreában ma az átlagos sávszélesség 12 megabit [1], Szöulban és a többi nagyvárosban gyakorlatilag száz százalékos az internetelérés aránya a háztartásokban. Egyébként az utóbbi években az átlagos sávszélesség sokat romlott, mert a nagyvárosok mellett, ahol a 100 megabites kapcsolat számít most a legjobb vételnek (havi 4000 forintnak felel meg az előfizetési díj), sok kisebb városba, falvakba vitték el mostanában az internetet, de itt nem éri meg egészen a felhasználókig kihúzni a drága üvegszálas kábelt.

internet

internet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s