Mennyit keres egy blogger?


Bár a legtöbb bloggert megkörnyékezték már bizonyos hirdetők, egy-egy fizetett poszt írására sarkalva, eddig csak nagyjából felük állt kötélnek. Ha kevésbé direkt juttatásról volna szó – például egy ingyen kocsiról egy évre – azt a megkérdezettek már több mint kétharmada fogadná el lelkiismereti probléma nélkül.

A Social Media Sponsorship, röviden SMS, a közösségi-média területén publikáló szerzők anyagi motiválására irányuló törekvést jelenti, amelyre egyre gyakoribb a példa az elmúlt években. Az IZEA felmérése során megkérdezett csaknem 3000 blogger 71,3 százaléka szerint volt már rá eset, hogy megkörnyékezték egyes cégek annak érdekében, hogy valamilyen juttatást cserébe – ide értve a pénzen kívül az ingyenes termékeket – írjon posztot egy adott termékről vagy szolgáltatásról.

A válaszadók 53 százaléka már fogadott is el valamilyen juttatást a közösségi weben történő, ilyen irányú kommunikációjáért. Hovatovább egy ingyen autót egy évre, azon válaszadók 70 százaléka is szívesen elfogadna, akik egyébként nem kívánnak direkt anyagi juttatásért cserébe publikálni. Egy fizetett poszt átlagosan 179 dollárt, egy direkt szponzorációs tweet pedig átlagosan 124 dollárt ér a megkérdezettek szerint.

Kategória szerint a legtöbbet magasan a családi vagy szülői blogot vezető szerzők keresnek, ők évente átlag 3256 dollár bevételre tesznek szert blogjuk révén. A marketing-blogot írók évente 1696 dollárt, a férfi életstílus témakörben posztolók 1669 dollárt, a szórakozásról blogolók 1339 dollárt, a technológiai webnaplót írók 1333 dollárt, a közösségi-médiáról értekezők 1319 dollárt, a szépségápolásról és divatról blogolók 1060 dollárt, az általános életvitelről írok pedig 771 dollárt keresnek átlagosan évente.

De ne gondoljuk, hogy költségeik nincsenek a fizetett bloggereknek. Arra a kérdésre, hogy mennyit költenek évente tanulásra, konferenciákra, vagy éppen hostingra, a megkérdezettek válaszaiból született átlag, évi 711 dollárra rúgott.

Reklámok
Közzétéve: 1

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s