Costes Restaurant: csak a Főzés kiváló…


vegamenü pdf Costes Módra

vegamenü pdf Costes Módra

Michelin-csillagot kapott a Costes étterem

Ráday utcai Costes a második közép-európai étterem, amely megkapta a legrangosabb gasztronómiai kalauz ilyen szintű elismerését.

A Michelin Guide legújabb, 2010-es kiadása szerint megvan az első magyar Michelin-csillagos étterem, a budapesti Costes. A hivatalos közlemény kiadása után a hír először az Otthon, édes [1] blogon jelent meg.
A magyar konyha megújítása

A Costes (az étterem neve spanyol, ezért k-val, sz-szel kell ejteni) filozófiája, hogy a modern nemzetközi konyhát fejlessze, és ötvözze a magyar konyhaművészettel, és megújitsa amagyar gasztronómiát.

Az étlapon szerepel tarisznyarákos sushi guacamole mártással, glaszírozott borjúmirigy babpürén, szezonális erdei gombákkal és omlós fácánmell kacsamájjal töltött kelkáposztával is. Az étteremben egy főételért 5-10 ezer forintot kérnek.

Az éttermeket soroló Main Cities of Europe kiadványban először szerepel csillaggal magyar hely, sőt ez a második étterem, amely egykori szocialista országban működik: az első posztkommunista Michelin-csillagos hely a prágai Four Seasons szálloda Allegro étterme lett még 2008-ban, amely a mostani kiadványban is benne van.

A hírt az étterem tulajdonosa, Gerendai Károly is csak ma reggel tudta meg. Gerendai, aki a Sziget egyik tulajdonosa is, tudott arról, hogy a Michelin szakértői már többször is tesztelték az éttermet, de mint mondta, nem bízott abban, hogy megkapják a csillagot, mivel nemrégiben cseréltek séfet.

A portugál Miguel Vieira helyét az argentín Nicolas Delgado vette át tavaly év végén. Miután bejelentették a váltást a Michelin közponjában, januárban újból felkeresték az éttermet az ellenőrök, és fel is fedték magukat.

A weboldaluk viszont nem közelíti meg semmilyen csillagot sem:
súlyos hiányosságai a weboldalnak:
– Flash
– No Title
– No Meta keywords
– No Description
– pdf menü semmilyen

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s