Wossala Rozina Konyhakönyv

Ez egy kézikönyv jól működő konyhához, lusta hétköznapokhoz és ráérős vendégségekhez, az éjfélkor kinyitott hűtőhöz, tisztességesen lenyalt fakanalakhoz, értelmes bevásárlásokhoz, és úgy az élethez magához.
“Rég láttam itthon ilyen – mind tartalmában, mind külsejében – üdítően friss, vibráló szakácskönyvet. Mintha nem is Magyarországon lennénk! Nagyon mai, világszínvonalú, okos, pont, mint Rozina. Az összes kiegészítőt azonnal el akarom készíteni belőle!”
Mautner Zsófia gasztroblogger, szakíró
“Hogy fejlődik a gasztronómia itthon, az kétségtelen. Azért, hogy az otthoni étkezési kultúra is lépést tudjon vele tartani, szükség van olyan könyvekre, amikben az éttermi trükkök és praktikák az otthoni környezetben is gazdaságosak és jól működnek. Hát ezért van szükséged Rozina könyvére!
Sárközi Ákos séf
Bernáth József: Magyar Bisztrókonyha

A bisztró szó hallatán szerintem mindenkinek más jut az eszébe… Lesz, akinek egy hangulatos, kockás abroszos étterem ugrik be először, másoknak az ízgazdag házias ételek, melyek bőséges adagokban kerülnek fel a tányérokra.
Az én bisztrómban sincs ez másképp! Gyorsan elkészíthető, finom ételeket kínálok ebben a kötetben. Jól ismert klasszikusokat készíthetünk el otthon: tatárbifszteket, hortobágyi húsos palacsintát, gödöllői töltött csirkét, marhapörköltet tarhonyával, vargabélest, hogy csak néhányat említsek. Hogy minden fogás tökéletesen sikerüljön, precíz, részletes leírásokkal segítem az olvasót, így garantált a siker!
A jó hangulatot pedig a receptek előtt található bevezetők garantálják – mintha csak egy étteremben a főpincér osztott volna meg velünk egy vicces történetet vagy kulisszatitkot.
MENZA: 20 ÉV LEGJOBB RECEPTJEI

Ki ne emlékezne gyermekkorából az iskolai menzára, az ott elfogyasztott kedvencekre és a kellemetlen emlékekre?
2003-ban a budapesti Liszt Ferenc téren megnyílt Menza Étterem ötlete abból az elgondolásból született meg, hogy az iskolai étkezdék konyháját minőségi változatban mutassák meg a nagyközönségnek, hogy ismét együtt dobbanjanak a szívek a csokoládéöntettel meglocsolt piskótára, vagy hogy megtudjuk végre, a tökfőzelék igenis lehet nagyon finom is. Mindezt tálca helyett szépen megterített asztalnál elfogyasztva.
Az étterem azóta is töretlen népszerűségnek örvend és természetesen nemcsak menzafogásokat kínál, hanem a nemzetközi konyha széles palettáját is felsorakoztatja nap mint nap kiváló minőségben vendégei számára.
E könyv az étterem 20. évfordulóját ünnepli, melynek hasábjain a Menza séfje megosztja velünk féltve őrzött receptjeit, hogy mi is elkészíthessük azokat otthonainkban, miközben a törzsvendégek kedvenc ételeikről és élményeikről mesélnek, a tulajdonos, valamint egykori és jelenlegi menedzsmentje történetei által pedig mi is az étterem egyedi belső terében, konyhájának forgatagában érezhetjük magunkat. Így lesz a Menza Étterem egy kicsit a mi Menzánk is.
AMBRUS ÉVA: VÁLOGATÓS GYEREKEK

Ambrus Éva hozzátáplálásról szóló első könyve, az Anya, kérek még! óriási népszerűségnek örvend a kisgyerekes családok körében. A kiadványban megtalálható sok-sok hasznos tanács és egészséges finomság édesanyák tömegét tette magabiztossá a gyerektáplálásban.
Ám a legtöbb apróság életében egyszer csak elérkezik az az időszak, amikor válogatni kezd, és a korábban kedvelt ételeket egyszerűen nem hajlandó megenni. A kifogások sora igen változatos: nem tetszik a színe; csak a rizst eszem meg; húst nem kérek; és sorolhatnánk még. Szülőként persze mindenféle praktikával megpróbálkozunk, de sorra kudarcot vallunk. Ám mielőtt végleg feladnád, és gyermeked venné át az irányítást az étkezésben, ismerd meg a válogatós evés valós hátterét. A szerző legújabb könyve ehhez nyújt támogatást. A nem evésnek számtalan oka lehet, de szerencsére a megoldások lehetősége is igen változatos.

A könyvet olvasva saját magad is könnyen felismerheted, hogy gyermeked valóban válogatós-e, vagy csupán odafigyel teste szükségleteire. Ha eddig nem fordítottál elegendő figyelmet a megfelelő étkezési szokások kialakítására, most bizony elérkezett az ideje. Könnyen követhető gyakorlati tanácsok és számtalan gyerekbarát recept lesz ebben a segítségedre, így a nehezebb időszakok sem okoznak problémát majd.
SPARHELT – 64 TRADICIONÁLIS RECEPT A MAGYAR KONYHÁBÓL

A hagyományos magyar konyha recepjei az életből származnak.
A Sparhelt nosztalgikus receptjei, valamint a magyar gasztronómia karakterisztikus fejezeteit összefoglaló falatnyi, mégis tartalmas kiegészítések is erről tesznek tanúbizonyságot.
A Magyar szakácskönyvben, s így – remélhetőleg – az olvasó vasárnapi ebédlőasztalán is a régiből a modernbe mutató örök klasszikusok jelennek meg, azok az ételek, amelyek már akár a 19. század és 20. század eleje óta jelen vannak az akkor még kialakulófélben lévő magyar gasztronómiai kultúrában.
Kóstoljunk bele a magyar konyha klasszikus ételeibe, így a Jókai-bablevesbe, a Töltött paprikába, a Túrós csuszába vagy a Tejfölös lángosba, és osszuk meg élményeinket minél több emberrel, mert az étel kultúraalkotó, embereket összehozó szerepe erősebb, mint valaha. Közben pedig beszélgessünk, meséljünk és nevessünk, mert a jó étkezés öröm, méghozzá közös öröm, és talán a legősibb társas élmény is egyben.
