Alicante kulturális élete


ALICANTE BEMUTATJA A „CULTURAL”-T, A KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM ÚJ VÁLLALATI MÁRKÁJÁT

Az új arculat egyesíti a kultúra és Alicante fogalmát “nyitott, fényes és sokszínű városként, csakúgy, mint a kulturális programok”.

  • A cél az volt, hogy az esernyőmárkát összekapcsolják a területet alkotó létesítményekkel és programokkal, miközben elősegítik a tevékenység láthatóvá tételét.
  • Barcala: „Ez egy városi akcióterv következménye; letargikus és szétszórt kultúrát találtunk, és megnégyszereztük a tanács forrásait”

Alicante, 2023. január 30. – A Kulturális Osztály már új vállalati arculattal rendelkezik „Cultural” néven, amely koncepció egyesíti a kultúrát és Alicantét, és egy olyan esernyővé válik, amely alatt az összes kulturális termék egységet alkot. Antonio Manresa vezette tanács.

Luis Barcala polgármester ezen a hétfőn az Espacio Sénecában bemutatta a megújult márkát egy olyan aktus keretében, amelyben a területért felelős személy, Antonio Manresa és Manuel Villar közlekedési és környezetvédelmi tanácsos, valamint a többi tag elkísérte. a társaságé. Az eseményen részt vett az osztály önkormányzati technikusainak többsége, valamint Cecilia Martín és Dídac Ballester is, akik felelősek egy olyan arculat kialakításáért, amely Alicantéhez, mint „nyitott, világos és vidám, mindenkit szeretettel váró városhoz kötődik”.

A polgármester felidézte, hogy „hivatalba lépésünkkor egy letargikus és szétszórt területen találtuk magunkat. Így hát elkezdtük irányítani, és ma végre bemutatjuk ezt az új logót, és nem fordítva, ahogy azt más közigazgatásban megszokhattuk”. A Barcala jelezte, hogy „az új arculat az elvégzett munka eredménye. A Művelődési Minisztérium forrásait négyszereztük. Ez nem üres szándék vagy bejelentés, hanem az eddig elvégzett munka felöltöztetése”.

A polgármester kiemelt néhány, a mandátum ideje alatt végrehajtott akciót, mint például az Espacio Seneca felújítását, a MACA jövőbeli bővítését, a Fiturban a kulturális turizmusra vonatkozó alicantei javaslatot vagy a Teatro Principal átalakítását.

Antonio Manresa kulturális tanácsos jelezte, hogy “a változtatással elérni kívánt célok elsősorban a tanács szerepének és szervezetének újragondolására irányulnak; az Alicante Kultúra márka meghatározására, arculatának és kommunikációjának megerősítésére, valamint Alicante kulturális szerepvállalására”.

Az új, sokkal kortársabb és dinamikusabb arculat a tanszék azon szándékán alapul, hogy nyit a különböző elképzelések és kultúrák felé. Mindenkinek az a célja, hogy minél több emberhez eljusson a kultúra. Csatlakozzon, bárhol legyen is a nyilvánosság, haladjon előre a múltat ​​figyelembe véve, értékelje a jelent és gondoljon a jövőre. Röviden: a szenvedély megosztása, mindent a kultúra érdekében.  

Elengedhetetlen volt egy olyan esernyőmárka létrehozása, amely befogadó és kettős funkciót tölt be: az ernyőmárkát összekapcsolja a Kulturális Osztályt alkotó létesítményekkel és programokkal. Legyen dinamikus, fiatal és alkalmazkodóképes identitása, amely képes koherenciát generálni a kommunikációban, és segít láthatóvá tenni a zajló tevékenységet és kulturális örökséget, egyértelmű kapcsolatot teremtve. 

Az új márka a sokszínűséget csoportosítja és láthatóvá teszi, így az összeadódik. 

Az alkotás folyamata

Amint azt Cecilia Martin, a „Cultural” társfelelőse felismerte, „néhány interjút készítettek, hogy megtudjuk, mi a jelenlegi helyzet nézőpontja, és hogy merre induljunk el. A kérdőíveket külső megbízottak (kulturális menedzserek, képzőművészek, kulturális újságírók és más kulturális intézmények munkatársai), valamint a Kulturális Főosztály munkatársai végezték el.

“Ehhez Cecilia Martínra, a kulturális márkaépítésre szakosodott márkastratégára számoltunk, aki nagy hangsúlyt fektet az új közönségekkel való kapcsolatteremtésre, és aki koordinálta az első lépéseket” – folytatja Antonio Manresa. A természeténél fogva innovatív Martín tanácsadó, workshop facilitátor és kutató több mint 15 éves tapasztalattal. Tagja az ICOM-MPR tanácsának, társalapítója az amszterdami Lava Labnak a kultúra, a design és a technológia innovációjával, valamint a Barcelonai Egyetem IL3 művészeti kommunikációjának professzora.

Cecilia Martín múzeumokat, előadóművészeti és kulturális szervezeteket támogat nemzetközi szinten. Célja, hogy a kultúrát új módon kapcsolja össze az emberekkel, feltárva a határokat és felfedezve új lehetőségeket. Módszertanára jellemző az intézményt érintő részvételi folyamatok együttes létrehozása.

Ezt követően megtörtént a grafikai identitás megtervezése, amely minden vizuális kommunikációban használható, mind digitális, mind nyomtatott formában. 

Az első pont a logó tervezése volt, ezt követte a márka kézikönyvének kidolgozása és végül a promóciós anyagok tervezése. 

A folyamat második részét a Dídac Ballester koordinálta; grafikus tervező vizuális identitás projektekre, könyvtervezésre és csomagolásra szakosodott. Számos díjat kapott, többek között: Type Directors Club New York; Nyomdai Kiválósági Tanúsítvány 2007; Editorial Design Visual Awards; 2007 könyvtervezői oklevél, 2007 tipográfiai alkalmazási oklevél, promóciós könyvválogatás 2007. Daniel Gil-díj szerkesztői tervezésért; oklevél, könyvtervező 2005, tipográfiai pályázati oklevél, 2005, válogatás, promóciós könyv, 2005. ADCV-díj; arany a grafikai csomagolástervezésben, 2011, ezüst a magazintervezésben, 2009; o Trends díjak; legjobb grafikus 2011. 

Programok Alicantéban Február 2023

Február 1., SZERDA


BUNKARAOKE

  • Minden szerdán
  • Időpont: 21:00
  • Helyszín: El Bunker (Alicante)*
  • A belépés ingyenes

Február 2. Csütörtök


ÖRÖMZENÉLÉS EL Bunker

  • Minden csütörtökön
  • Időpont: 22:00
  • Helyszín: El Bunker (Alicante)
  • A belépés ingyenes

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s