20 percet interneteznek naponta a magyar okostelefon felhasználók


A legtöbbet személyes kommunikációra és szórakoztatásra használjuk az okostelefonokat, internetezés mellett játékra, emailezésre és zenehallgatásra.

okostelefon

A hazai felhasználók egyre több időt töltenek zeneletöltéssel, az internet böngészésével, az adataik PC-ve való szinkronizálásával, alkalmazások letöltésével és használatával – derült ki a T-Mobile felméréséből, ahol 900 felhasználó szokásait vizsgálták meg.

A következő évek meghatározó eszközei az okostelefonok lesznek, egyre többet adnak el belőlük és egyre hasznosabbá válnak, ahogy fejlődnek, egyre több tudást hordoznak és közvetítenek a használóiknak. Az egyre sokoldalúbb készülékek és a szélessávú internet egyre épszerűbb és az online életstílus napi rutinná válik főleg a fiatalok körében. Szinte mindennaposnak mondható az internet rendszeres használata, mind otthon, mind a dolgozók, mind a fiatalok körében, használata kiterjedt az élet szinte minden területére, ezért fontos, hogy azonnali hozzásférést tegyünk lehetővé a felhasználók számára. Ezeket támasztja alá az oksotelefonok iránti növekvő igény, a növekvő eladások és az adatforgalom exponenciális növekedése is.

A T-Mobile felméréséből rendelkezésre álló adatok azt mutatják, hogy a legtöbbet személyes kommunikációra és szórakoztatásra használjuk okos mobil eszközeinket, ellenben az üzelti és ehhez kapcsolódó tevékenységekkel. A megkérdezettek 75 százaléka személyes célokra használja az okostelefonját, és csak 25 százalék használja az üzleti életben. Persze a kimutatásból az is tisztán kitűnik, hogy azok, akik okostelefont használnak, 61 százalékuk függ a készülékétől, ami az iPhone felhasználók közt még magasabb, 75 százalék.

Az okostelefon felhasználók közül szinte mindenki, 98 százalék használja napi rendszerességgel az internetet és mobil internetet, akik egyéb készülékekről, mint például az otthoni PC, – szintén használják az internetet. A mobilosokon kívül az internetezők 31 százaléka PC-ről éri el az internetet, 29 százalékuk laptopról és 40 százalékuk használja mindkét eszközt. A mobil böngészés is jelentősen növekszik, egy átlagos okostelefon tulajdonos naponta 20 percet tölt az interneten, ami az iPhone felhasználóknál 31 perc naponta, átlagban. A legtöbb ember alkalmazásokat tölt le a mobil készülékére, ezen belül is játékokat. A számok tükrében majdnem az összes iPhone felhasználó, 96 százalékuk tölt le alkalmazásokat a webhelyekről.

Az e-mailezés is rendkívül elterjedt az okostelefon felhasználók között, az üzleti felhasználók naponta átlagosan 9-10 levelet küldenek mobilkészülékeik segítségével és a magánszféra felhasználói is naponta átlagban 5-6 e-mailt küldenek a készülékekről. Itt is kimagaslanak az iPhone felhasználók, akik 10-11 levelet küldenek átlagosan naponta. A megkérdezettek 69 százaléka szinkronizálja okosteleon adatait a PC-vel, szintén az iPhone felhasználóké a magasabb arány, náluk ez 86 százalék. A vizsgálat kimutatta, hogy a legtöbbet szinkronizált adatok zenék és fényképek.

A felmérésben résztvevő 908 ember véletlenszerűen lett kiválasztva, telefonos interjúk segítségével végezték a felméréseket. A megkérdezettek 40 százaléka nő és 60 százaléka férfi volt. A fiatalokra vonatkozó adatokat 24 év alattiakból nyerték, míg az üzleti szféra kérdéseit nagyrész középkorúaknak tették fel. A felmérést a magyar T-mobil végezte és tette közzé http://www.telekom.com oldalán.

Közzétéve: 1

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s