Google Adwords 10 hasznos Tipp


adwords

adwords

10 tipp Google AdWords kampány optimalizálásához

1. Válassz olyan kulcsszavakat és kifejezéseket, melyek szorosan kapcsolódnak termékéhez, vagy szolgáltatásához

Az általános kulcsszavak több megjelenést biztosítanak, de általában ezekre kattintanak a legkevesebben. Ezért érdemesebb olyan kifejezéseket választania, melyek jobban leírják az ajánlatodat: termékek, szolgáltatások, márkanevek, szlogenek, a szakzsargon kifejezései és azok a szavak, melyek a honlapodon gyakran előfordulnak. Így reklámod csak azoknak a potenciális vásárlóknak jelennek meg, akik pont azt keresik, amit kínálsz.

2. Bővítsd a listát a kulcsszavak egyéb változataival és kapcsolódó kifejezésekkel

A pontos kulcsszavak lényegre törőek ugyan, de viszonylag kevés megjelenést biztosítanak. Bővítsd a listát – de ne a relevancia rovására – alternatív megfogalmazásokkal, különböző írásmódváltozatokkal, a többes és egyes szám használatával és az alaplistán szereplőkhöz hasonló vagy azokhoz kapcsolódó kulcsszavakkal. Ha ez lehetséges, érdemes a kulcsszavakat a kapcsolódó kampányból kigyűjteni és az AdWords Kulcsszóválasztó eszközt alkalmazni.

3. Célozza meg azt a földrajzi területet, amelyet kiszolgál

Célozd meg a helyi vagy regionális potenciális ügyfeleket földrajzi kulcsszavakkal. Ha például Szegeden árulsz abroncsokat, akkor a puszta „abroncs” helyett az „abroncs Szeged” kifejezést válaszd, hogy hirdetésed fölöslegesen ne jelenjen meg a győri vagy miskolci keresőfelhasználások között. A kampány ország és nyelv alapján is célozható, hogy az üzeneted a valódi célközönséghez jusson el.

4. Pontosítsd a hirdetések célcsoportját kulcsszóegyezési beállításokkal

A kulcsszó egyezések típusainak meghatározásával jobban megcélozhatod reklámjaid közönségét, tágítva vagy szűkítve a csoportokat a lehetséges vásárlókra koncentrálva. Az opciók a következők:

•Bármilyen egyezés: Egyszerűen adja meg kulcsszavát(szavait), mint például: teniszcipő

Reklámja megjelenik, amint valaki beírja a keresőbe, hogy tenisz és cipő, bármilyen sorrendben, még akkor is, ha egyéb kifejezéseket is tartalmaz, mint tenisz ütők és cipő. Bármilyen egyezésnél automatikusan élvezni fogja a kiterjesztett egyezés előnyeit is. Ez azt jelenti, hogy a Google végignézi kulcsszólistáját, reklámja szövegét, és több millió napi Google keresési lekérdezést, és megmutatja a reklámját más kapcsolódó kulcsszó esetén is (például: tenisz táska) akkor is, ha ezek az elemek nem szerepelnek a kulcsszó listájában. A kiterjesztett egyezéseket természetesen letilthatja, ha kizáró kulcsszavakat alkalmaz, vagy ha bármilyen egyezést átállítja pontos egyezésre vagy kulcskifejezések alkalmazására.

•Kulcskifejezés: Tedd idéző jelek közé kulcsszavad: “tenisz cipő”

Reklámod minden esetben megjelenik, ha a felhasználók rákeresnek a tenisz cipő kifejezésre, ebben a sorrendben, és esetleg más szavakkal kiegészítve. Reklámjaid például megjelenik a piros tenisz cipő esetén, de a tenisz táska és cipő keresésre nem.
•Pontos egyezés: Tedd kapcsok közé kulcsszavad: [tenisz cipő]

Reklámod minden esetben megjelenik, ha a felhasználók rákeresnek a tenisz cipő kifejezésre, ebben a sorrendben, és nem tesznek hozzá más, kiegészítő keresési feltételt. Reklámod tehát nem fog megjelenni, ha azt írják be: piros tenisz cipő, vagy tenisz táskák és cipő.

•Kizáró kulcsszó: Tégy kötőjelet a kulcsszavad elé: -piros

Ha a kulcsszavad a tenisz cipő és kizáró kulcsszava a piros, reklámod nem fog megjelenni azoknak a felhasználóknak, akik a piros tenisz cipő kifejezéssel keresnek.

5. Csoportosítsa a kulcsszavakat

Rendszered kampányod a hasonló kulcsszavak csoportosításával, és minden csoporthoz rendelj külön Reklám csoportot. Így egyszerűbben bővíthető, gördülékenyebbé tehető a kampány irányítása és valamennyi csoporthoz külön, jól célzott hirdetés szerkeszthető. Csoportosítsd a kulcsszavakat kategória, termék, ajánlat, vagy más, általad ésszerű szempont szerint.

6. Próbáld ki kulcsszavaidat a Google keresőben

Ha összeállítottál egy kulcsszó listát, próbáld ki azt a Google keresőben. Témájában és tartalmában a keresés eredményeinek hasonlítania kell a webhelyedre. Ha nem ez a helyzet, akkor át kell dolgoznod, hogy az üzeneted ahhoz a célközönséghez jusson el, amely érdekesnek találhatja termékeidet, szolgáltatásaidat.

7. Gondoskodj róla, hogy céloldal megfeleljn a hirdetés üzenetének

Linked mutasson hasznos és informatív tartalommal rendelkező web-oldalakra, ahol könnyű a navigáció. A felhasználók akkor kattintanak egy reklámra, ha érdekli őket, amit kínál. Ezért a céloldal és a hirdetés közötti kapcsolat legyen egyértelmű és világos.

8. Írja kulcsszavait reklámja címébe vagy szövegébe

Ha kulcsszavaid megjelennek a reklámjaid szövegében, a felhasználók azonnal tudni fogják, hirdetéseid kapcsolódnak keresésük tárgyához. Alkalmazz rövid, egyszerű stílust. Lehetőséged van többféle hirdetést készíteni egy Reklámcsoporton belül. Így minden reklám tartalmazhat egy, vagy több kulcsszót a kulcsszólistából. A másik módja reklámszövegeid testreszabásának, ha többféle Reklámcsoportot készítesz, mindegyiket egy kulcsszóval és egy reklámmal, ami tartalmazza ezt a kulcsszót.

9. Figyeld fiókod teljesítményét

Ellenőrizd rendszeresen fiókod statisztikáit és készíts jelentéseket. A fiókstatisztikák a kampányok, a hirdetéscsoportok és a kulcsszavak/a helyek szintjén érhetők el; jelentéseket pedig a kampányszinttől a kulcsszavak vagy elhelyezések szintjéig bármely szinten lehet készíteni. A Google Analytics segítségével elemezheted, mit csinálnak a látogatók webhelyeden. A felhasználói műveletekkel kapcsolatos részletes információk segíthetnek a célzottabb hirdetések és a hatékonyabb céloldalak létrehozásában.

10. Tedd fel a megfelelő kérdéseket, majd tesztelj, tesztelj és még egy kicsit tesztelj
Gondold át újra kulcsszavaidat és a hirdetésszövegeidet a kampány egészének szempontjából. Egybevágnak a marketingcélokkal? Pontosak és találóak? Ha minden részletet helyesnek találtál a kérdések után, beindíthatod kampányodat. Mérd az eredményeket, kísérletezz új kulcsszavakkal és alternatív hirdetésszövegekkel.

Reklámok
Közzétéve: 1

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s