SEO lista:A legfontosabb Keresőoptimalizálási ellenörző lista


SEO

SEO ellenörző lista

Ellenőrizd SEO-s feladataid e lista mentén. Mindent ellenőrizz le a 29 pontból álló összefoglaló alapján. Nem biztos, hogy mindegyik pont a te SEO stratégiádba illik majd.

Total pontszám: 0/29

  1. Csináltál új Google fiókot és email-t az oldaladnak? Ez nem szükséges, de könnyebbé tehetik a dolgokat.
  2. Installáltad a Google Analytics-et? Ez nem opcionális.
  3. Installáltad Google Webmester eszközöket? Még egyszer, ez sem opcionális.
  4. Installáltad a Bing Webmester eszközöket? Tedd meg ezt is.
  5. Használsz WordPress-t? Installáltad a Google Analyitcs-t és a SEO-t a WordPress-hez? Ezek a plugin-ek 100szor könnyebbé teszik majd az életed.
  6. Ellenőrizted a Webmester eszközökben a 404/500 hibákat, duplikált tartalmakat, hiányzó title-ket és más technikai hibákat, melyeket a Google találhat? Bizonyosodj meg róla, hogy lépést tartasz azon üzenetekkel, melyet a Google küld Neked.Mindenképp használd a Google Webmester eszközöket
  7. Használtad a Browseo-t, hogy akár még több hibát is megtalálhass? A legfatálisabb tévedés, amelyet az emberek elkövetnek általában a 302-es átirányítások, amelyeknek 301-eseknek kellene lenniük.
  8. Használtad már a Xenu-t, hogy tört linkeket találj? Ez egy ingyenes, könnyű módja az ellenőrzésnek.
  9. Használtad már a Google Kulcsszó tervező eszközt? Mindig tartsd szem előtt a keresést végzők szándékát és nehézségét, végy 1 kulcsszót / oldal és kezd alacsonyabb volumennel rendelkező kulcsszavakkal először.
  10. Megnézted valaha a versenytársak link profilját? Ez a legegyszerűbb módja, hogy linképítésbe kezdj. Így látni fogod, milyen horgonyszöveget (anchor text) használnak és ezzel együtt, hogy hogyan és hol kezelik a linkjeiket. Rakd be a versenytársak domain neveit a Link Diagnosis-ba, Open Site Explorer-be, Ahrefs-be, Majestic SEO-ba és LipperHey-be.
  11. Beépítetted már az elsődleges kulcsszót (vagy valami közelebbit) az oldalad URL-jébe?PL:www.autoszerelobudapest.com/olajcsere, http://www.kardiologiabudapest.hu/kardiologus_rendeles
  12. Minden title tage-d(weboldal címe) ~65 karakter vagy kevesebb? A hosszabb title tag-ek csonkán fognak látszódni a találati listában.
  13. Minden meta leírás(weboldal leírás) ~155 karakter vagy kevesebb? A hosszabb meta description-k csonkán fognak látszódni a találati listában.Ne csak szavakat dobálj be !
  14. Használtál már H1(Főcím) címkét? Van kulcsszó ebben a címkében? Előtte van bármely (H2, H3, H4…) címkének? Csak 1 H1 címkét használsz?
  15. Elegendő mennyiségű kereső kompatibilis szöveg van az oldaladon? Javaslom, hogy legalább 100 szó legyen, mert lehetőséget kell adnod a kereső motoroknak, hogy megértsék, milyen témát dolgoz fel az oldalad. Lehet, hogy még mindig nem nagyon vagy elöl a rangsorban és nem nagyon akarnál még szükségtelen szövegeket préselni az oldaladba, de javaslom, ne új oldalt készíts, kivéve, ha az új tartalom nem ~100 szavas.
  16. Használtál szinonimákat? Emlékezz: A szinonimák nagyszerűek  és nagyban befolyásolják a kulcsszó kutatást (sokkal inkább, mint a sima kulcsszavak)!
  17. Rendelkeznek a képeid leíró ALT címkékkel és fájlnevekkel? A kereső motorok az alt szövegeken keresztül „látják” a képeket és a fájlneveken keresztül keresik meg azokat, persze más tényezőket is figyelembe véve. Próbálj meg leíró lenni, amikor az alt szövegeket készíted.  De azért ne ess túlzásokba!
  18. A belső (internal) oldalaidhoz SEO-barát módon csatlakozol? Leírod azt az oldalt, amihez linkelsz horgonyszöveggel, hogy mind a felhasználók és mind a keresők megértsék miről is szól? Ajánlom, hogy ne használj horgonyszöveget a globális navigációban, mert az már túloptimalizálásnak tűnhet. Ragaszkodj tartalmi linkekhez inkább.
  19. Elkezdted már az off-site SEO-t, kezdve a linképítéssel? Ez a legkeményebb, legfontosabb aspektusa a SEO-nak! Javaslom kezd a katalógusokkal mint PL:lap.hu oldalak
  20. Megbizonyosodtál a felől, hogy az oldalad semmilyen duplikált tartalmat nem tartalmaz? Használj 301-es átirányítást, canonical címkéket vagy használd a Google Webmester eszközöket, hogy helyrehozz bármilyen duplikált tartalmat, amit beindexelhetnek, és amiért megbüntethetik az oldalad.
  21. Abszolút URL-eket használsz a kódban? Néhány CMS platform lehetőséget kínál erre. Használj abszolút URL-eket a relatívok helyett.
  22. Ellenőrizted már az oldalad sebességét a Google Page Speed eszközzel?
  23. Készítettél már XMPL oldal térképet és előterjesztetted azt a Google és Bing Webmester eszközökben? Használd az XML-Sitemaps.com-ot vagy a Google XMPL Sitemaps WordPress plugin-t.
  24. Készítettél már Robots.txt fájl és előterjesztetted a Google és Bing Webmester eszközökben?
  25. SOCIAL SEO : Igényelted már a vállalkozásod / weboldalad felhasználónevét már nagy hálózatokon reputáció kezelés miatt? Nem te vagy az egyetlen, aki meg akar bizonyosodni arról, hogy senki másnak nincs ilyen fiók neve. Sok esetben „birtokolhatsz” minden találatot az első oldalon a keresőben a márkádnak, ha új oldal vagy cég vagy.

Íme, néhány nagy hálózat URL struktúrája (én elkerülném a direktbe linkelést feliratkozó oldalakra, mert változhatnak):

Miután ezek megvannak, várj egy hónapot és csekkold hogy állsz a saját nevedre a google-ban!

  1. Mobil barát az oldalad? Csekkoltad már több böngészőre a BrowserStack-el?
  2. Készítettél már social media fiókot a Facebook-ra, Twitter-re, LinkedIn-re és Google+-ra?
  3. Hozzáadtad már az Authorship Markup-ot az oldaladhoz? Használd az Authorship Markup Walkthrough-t?
  4. www.woorank.com  vizsgálat, hogy lásd jól dolgoztál…
Keresőoptimalizálás WPRODUKCIO Marketing ügynökség

Keresőoptimalizálás WPRODUKCIO Marketing ügynökség

Szinte Romulus Loránd

  • online marketing szakértő – tanácsadó

www.wprodukcio.hu

Ha tetszett osszátok meg másokkal is, kösszi

 

Hozzászólás